Menu

Reis naar India

Reisschema

2021: van 22 januari tot en met 5 februari

Dag 1

Vrijdag 22 januari: we vertrekken om 12.00 uur ´s middags vanuit Amsterdam. Dat betekent dat we om 09.00 uur verzamelen op Schiphol. We komen om 01.00 uur ´s nachts (lokale tijd) aan (23 januari) en we verwachten rond 03.00 uur in ons hotel te zijn (tijdsverschil van 4,5 uur).

Dag 2

Zaterdag 23 januari: na het gezamenlijk ontbijt vertrekken we om 11.00 uur naar het vliegveld voor de 1 uur durende vlucht naar Dehradun. We reizen af naar het hotel in Rishikesh en we maken kennis met de spiritualiteit van India: we wonen de dagelijkse ´ceremonie van het licht´ bij, aan de oevers van de rivier de Ganges.

Dag 3

Zondag 24 januari: in de ochtend zullen we kennismaken het Rural Development Institute (RDI) en de Pooja Kajal Foundation. Beiden zullen toelichten welke projecten zij op dit moment initiëren en vormgeven. Zij zullen ons meer vertellen over de regio / de staat Uttarakhand en haar gezondheidszorgsysteem. Ons inhoudelijke programma start hier. Na de lunch gaan we een wandeling langs de Ganges maken en ons versmaden aan de kleuren en geuren, en de handicrafts van ´beautiful India´. Tijd om te shoppen en tijd om het heilige water en de Himalaya tot je te nemen.

Dag 4:

Maandag 25 januari: we maken kennis met het project in de gehandicaptenzorg dat door het RDI sinds 2012 wordt geleid. De Pooja Kajal Foundation is inmiddels betrokken bij de fondsenwerving en hervorming van het project om de voortgang hiervan te waarborgen. Na de lunch zullen we ons naar het Guesthouse van het RDI te verplaatsen, in Dehradun (reistijd 45 min).

Dag 5:

Dinsdag 26 januari: eerst gaan we kennismaken met de overige teamleden van het RDI en ´The Flying Birds School´ die onderdeel zijn van het Himalayan Institute Hospital Trust (HIHT). Hierin zullen we vooral de ´The Flying Birds´ kinderen volgen, waarvoor de Pooja Kajal Foundation initieel haar fondsen is gaan werven. 

Dag 6:

Team Impact Journey

Woensdag 27 januari: we brengen een bezoek aan het gehandicaptenproject om vervolgens vanuit de cliënten en de Health Practitioners te kijken, hoe we het ondernemerschap en de inclusie van gehandicapten gaan versterken.

Dag 7 en 8:

Donderdag 28 en vrijdag 29 januari: samen met een team van lokale Health Practitioners en communityleden gaan we in 2 dagen een project vormgeven. In de middagen volgt een cultureel programma, dan wel ontspanning en/of yogalessen, naar wens. Ook is het mogelijk andere projecten in de nabijheid van het RDI te bezoeken.

Dag 9:

Zaterdag 30 januari: we nemen afscheid van het RDI en de Pooja Kajal Foundation en besteden de dag aan onze reis naar Agra.

Dag 10:

Zondag 31 januari: we gaan het wereldwonder de Taj Mahal en The Red Fort in Agra bezoeken!

Dag 11:

Maandag 1 februari: we nemen de dag vrij in warm en hectisch India en gaan uitgebreid kennismaken met de Indiase keuken.

Dag 12 en 13:

Dinsdag 2 en woensdag 3 februari: we gaan in ons hotel reflecteren op datgene dat we gedaan hebben in India, Dehradun, en kijken wat we geleerd hebben. En, hoe nu verder! In de middag is er ruimte voor ontspanning e.a.

Dag 14:

Donderdag 4 februari: we reizen per bus naar het hotel waar we gestart zijn, gaan een ontspannen avond tegemoet en vertrekken rond 23.00 uur richting het vliegveld.

Dag 15:

Vrijdag 5 februari: we vliegen aan het begin van de nacht terug naar Amsterdam en arriveren om 08.00 uur ´s ochtends (6 februari) op Schiphol.

Boek nu