Menu

Reis naar Kenia

Reisschema Kenia

2020: 18 september t/m 2 oktober

Dag 1

Vrijdag 18 september: we vertrekken om 13.00 uur ´s middags vanuit Amsterdam. Dat betekent dat we om 10.00 uur verzamelen op Schiphol. We komen om 20.00 uur ´s avonds aan in Nairobi en we verwachten rond 23.00 uur in ons hotel te zijn.

Dag 2

Zaterdag 19 september: na het gezamenlijk ontbijt vertrekken we om 10.00 uur met 2 minibussen naar het Masai dorp Olooloimutia zo´n 6 uur rijden ten zuidwesten van Nairobi. We gaan ons settelen op de campsite waar we 8 nachten zullen overnachten. 

Dag 3

Zondag 20 september: in de ochtend zullen we kennismaken met de communityleden en Health Practitioners van Olooloimutia. Ons inhoudelijke programma start daar! ´s Avonds gaan we voor een kampvuur diner bij de ondergaande zon met uitzicht over de Masai Mara, terwijl we luisteren naar de overleveringsverhalen van enkele Masai.

Dag 4:

Maandag 21 september: in de ochtend deel 2 van het inhoudelijke programma en na de lunch gaan we kennismaken met gebruiken en gewoonten van de Masai, in het dorp. De opties zijn o.a. speerwerpen, huizen bouwen, water halen, koken of handicrafts maken.

Dag 5:

Dinsdag 22 september: another working day (ochtend), met aansluitend de eerste teamreflectie. In de avond storytelling vanuit het team bij ons kampvuur.

Dag 6, 7:

Woensdag 23 september en donderdag 24 september: tijd voor een uitje en tijd om onze belofte waar te maken, we gooien jullie voor de leeuwen! We gaan 2 dagen op safari, op zoek naar de big five en vele anderen in het vermaarde natuurgebied de Masai Mara, onderdeel van de Serengeti (Tanzania).

Dag 8,9:

Vrijdag 25 en zaterdag 26 september: in de ochtenden gaan we samen met een vertegenwoordigend team uit de community een gezondheidszorgproject vormgeven, in de middag meer ontdekken omtrent de gebruiken en gewoonten van de Masai in Olooloimutia en de nodige ontspanning zoeken.

Dag 10:

Zondag 27 september: tijd om wat afstand te nemen! We verlaten de Masai Mara en reizen naar de witte stranden ten zuiden van Mombasa. Via een tien uur durende trip per auto en per vliegtuig belanden we in Diani Beach.

Dag 11, 12, 13, 14:

Maandag 28 tot en met donderdag 1 oktober: We wisselen ontspanning af met reflectie en vooruitblikken. We bezoeken het gloednieuwe opvangcentrum voor zwerfkinderen. We bespreken met de lokale kinderpolitie agente hoe zij de jeugdzorg in de community stimuleert. Twee vrij dagen sluiten ons programma in Kenia af. 

Dag 15:

Vrijdag 2 oktober: we nemen de nachtvlucht terug naar Amsterdam vanuit Mombasa. Om 14.00 uur vertrekken we naar Mombasa. We vliegen om 20.00 uur ´s avonds en komen om 07.00 uur ´s ochtends (3 oktober) aan op Schiphol.

Boek nu