Menu

Praktisch

Reisadvies

We verwijzen je door naar de GGD in (de omgeving van) jouw woonplaats, particuliere reizigersadvisering bureaus of je huisarts voor een degelijk reizigersadvies betreffende vaccinaties, voeding en hygiene e.a. Uiteraard ben je zelf verantwoordelijk voor deze preventieve gezondheidsmaatregelen en te maken keuzes hierin, maar stellen we het op prijs wanneer jij je degelijk laat adviseren en preventief laat behandelen, voordat we samen op reis gaan.

Indien je een primair advies wil kun je contact opnemen met programmabegeleider Gerard Zwerver vanuit zijn rol als gediplomeerd (niet uitvoerend) verpleegkundige en reizigersadviseur.

 

 

Annuleringsverzekering

Wij raden iedere deelnemer aan de werk- en leerreis om een goede reisverzekering, die ook repatriëring, reddingskosten en andere medische kosten dekt, af te sluiten. We zullen je vragen deze gegevens kenbaar te maken. Zodat wij adequaat kunnen handelen indien nodig.

Visum

Je kunt zelf jouw visum regelen of dit doen via onze ondersteunende partner TUI at Home, tegen een meerprijs van 10 euro. Indien je van deze service gebruik wilt maken neem dan contact op met Monique Berkenbosch.

Laptop

Wij verwachten van alle deelnemers dat zij een laptop meenemen. Deze is noodzakelijk om het online reflectie programma OnsTeamPortaal en het leerplatform te gebruiken als onderdeel van ons werk- en leerprogramma.

Telefonie en internet

Wend je voor de voorwaarden omtrent bellen, sms-en en internetten in het land van bestemming tot jouw eigen provider. Wij adviseren een lokale simkaart te kopen bij aankomst, gezien dit waarschijnlijk minder kosten met zich mee zal brengen (20-30 euro voor de twee weken: internet (-bellen)). Dit kan bij aankomst op het vliegveld. Om die reden zou je ook kunnen beslissen een tweede telefoon mee te nemen. Een lokale simkaart met data geeft je tevens de gelegenheid jouw laptop te verbinden met internet indien je de beschikking heeft over een hotspot op je telefoon. Hetgeen makkelijk kan zijn t.a.v. het digitale deel van het programma. De lokale simkaart geeft een goede garantie op een internetconnectie in de meer afgelegen gebieden. Heb je hierover vragen neem contact op.