Menu

Ons traject

We gaan natuurlijk goed voorbereid op reis. Het hele traject ziet er als volgt uit:

1. Mee of niet mee?

Kom naar onze voorlichtingsbijeenkomst indien je je keuze nog niet gemaakt voor Kenia of India, op 19 mei:

  • Toelichting op de twee weken in Kenia en India.
  • Toelichting op het werk-leerprogramma: groeien in samensturing, leren door doen en reflectie.
  • Persoonlijke motivatie. Waarom zou je mee gaan? Wat beweegt je?
  • Sociaal ondernemerschap (inclusie) volgens ´gastspreker´ Alberto Cairo.

2. Voorbereiding
Als je mee gaat naar een van onze projecten, volgt er een:

a) een intake gesprek

b) voorbereidingstraject met je eigen groep. Grotendeels online.

  • Je krijgt toegang tot ons online leerplatform, waar je alles vindt wat je nodig hebt: leesopdrachten, filmpjes, checklists, en details van de reis.
  • Kort voor vertrek organiseren we een Kick-on bijeenkomst om met elkaar kennis te maken, leervragen uit te wisselen en vooral voorpret te beleven.

3. De reis
Met ons ‘gelegenheidsteam’ zijn we bijna twee weken te gast bij een voor ons onbekende gemeenschap. We brengen je naar de ´not-knowing´, om vandaar uit ter plekke te ontdekken, waarmee we sociaal economische projecten vooruit kunnen helpen. We geven geen adviezen, maar gaan concreet, met de gemeenschap, ‘iets moois een stap verder brengen’.

4. Weer terug
Na thuiskomst hoeft het niet te stoppen. Integendeel zelfs!

  • Je ervaringen neem je uiteraard mee om je eigen werkomgeving en initiatieven te inspireren. Als je meer inzicht wilt in jouw rol hierin, dan kunnen wij je daarbij coachen.
  • Je houdt contact met je reisgenoten en met je nieuwe Keniaanse of Indiase contacten om te zorgen dat het project succesvol blijft. Het online leerplatform zal hier in faciliteren, mede door het geven van updates.

5. En dan?
Elk project bezoeken we twee keer per jaar, telkens met een ander team. Door terug te keren willen we bijdragen aan continuïteit. Elk team krijgt de opdracht om uit te zoeken waar ze aan bij gaan dragen en hoe, en dit ook te realiseren. Wil je meer doen, dan kan je een volgende reis weer mee.